6 december 2021

De meest voorkomende computer problemen

2 min read

Er kunnen veel problemen optreden op je computer waarvoor je op zoek moet naar waar je terecht kan voor een computer reparatie. Bijna in ieder deel van Nederland kan je ergens terecht voor problemen met je computer, zoals bijvoorbeeld omgeving Breda daar kan je terecht bij computer reparatie breda. Wel is het belangrijk om te weten wat de meest voorkomende problemen zijn die op je computer kunnen ontstaan en waar een reparateur iets aan kan doen. In dit artikel vind je de drie meest voorkomende redenen om op zoek te gaan naar iemand die je computer kan herstellen.

1. De computer start niet op

Als een computer plotseling wordt afgesloten en niet start, of als de computer niet start wanneer u ‘s ochtends wakker wordt, kan het probleem een aantal redenen hebben. De meest voorkomende is nauw verwant aan de voeding, dus natuurlijk wil je controleren of de computer correct op het stopcontact is aangesloten. Als de computer niet opstart ondanks dat die is aangesloten op de voeding dan gaat er onvoldoende stroom door je computer om een of andere reden en moet je computer worden nagekeken door een professional.

2. Zwart scherm

Nog een ander veel voorkomend probleem met computers is het zwarte scherm. Dit probleem is meestal te wijten aan een probleem met betrekking tot de verbinding tussen de videokaart van de computer en de scherm monitor. Je kan dit probleem oplossen door ervoor te zorgen dat de HDMI-kabel die de computer en de beeldscherm verbindt, correct is aangesloten. Een ander ding om te controleren is of de kabel die de scherm monitor en de voedingsbron verbindt, correct is aangesloten. Als dit probleem zich echter voordoet op een laptop dan een computer, dan moet je de laptop naar een expert brengen. Als u op zoek bent naar computer reparatie-experts die volledige diagnostiek uitvoeren op elk type probleem, kijk dan bij vansprundelict.nl.

3. Besturingssysteem werkt abnormaal

In veel gevallen kan het besturingssysteem of andere software niet reageren op de opdrachten. Het eerste dat we moeten doen als een probleem zoals dit optreedt, is de computer zelf opnieuw opstarten. Wanneer je dat hebt gedaan, moet je een virusscan uitvoeren om te zien of je computer malware heeft opgevangen terwijl je op internet bent geweest. Hoewel dit het probleem niet altijd zal oplossen, kan het hebben van betrouwbare antivirussoftware je enorm helpen bij het voorkomen dat je computer een virus oploopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *