5 december 2021

De optimale beveiliging voor jouw deur of poort!

3 min read
codesloten

Wil je jouw hekwerk, poort, locker of deur beveiligen, omdat je niet graag wilt dat iedereen zomaar jouw privé ruimte binnenkomt? Een codeslot is hiervoor de geschikte oplossing. Codesloten zijn er in diverse soorten en brengen veel voordelen met zich mee. Hierover gaan wij jou meer vertellen.

Soorten codesloten

Met een codeslot kan je jouw ruimtes beveiligen en bepaalde mensen toegang geven, door de code met ze te delen. Ze worden vooral toegepast bij privé ruimtes, zoals de sanitairkamer of slaapkamer, maar ook in ruimtes met waardevolle goederen, zoals magazijnen. Op deze manier kunnen vertrouwelijke documenten bewaard worden en zo kan je genieten van de zekerheid dat jouw kamer niet betreedt zal worden. De codesloten heb je speciaal voor binnendeuren, maar ook voor buitendeuren, hekwerken, poorten en lockers. Het codeslot voor hekwerken en poorten is ideaal voor privéterreinen, zoals een bedrijfsterrein. Zo kan niet zomaar iedereen naar binnen. Daarnaast heb je bijzet- en hoofdsloten. Een hoofdslot kan op zichzelf geplaatst worden, maar bij een bijzetslot dien je ook nog een extra slot op de deur, het hek of de poort te plaatsen.

Het codeslot bestaat uit een bepaald aantal cijfers, meestal zijn dat 3, 9 of 10 cijfers, afhankelijk waarvoor hij geschikt is. Hierbij zijn er codesloten die een draaiknop met slot hebben, maar ook codesloten die alleen een deurkruk, alleen een knop of een sleutel en deurkruk hebben. Verder heb je dubbelzijdige codesloten die zowel aan de binnen- als buitenkant van de deur met een code bediend moeten worden. Genoeg keuze dus. Wil je de deur, poort of locker ook met een sleutel kunnen bedienen, voor als je bijvoorbeeld de code vergeet? Dan is een codeslot met sleutel de juiste keuze. Daarnaast heb je ze in diverse kleuren, zoals zwart, satijn verchroomd of gepolijst. Zo kan je kiezen welke het beste bij jouw deur, interieur of hekwerk past en wat jij mooi vindt.

De voordelen ervan

Codesloten brengen veel voordelen met zich mee en elk slot heeft weer andere voordelen, vanwege de verschillende functies. Alle codesloten hebben een deurkruk of knop, waardoor het slot dus over een gemakkelijke bediening beschikt. Ook heb je met elk codeslot toegangscontrole over jouw deur, hek, poort of locker. Een codeslot die je als hoofdslot kan gebruiken heeft bijvoorbeeld als voordeel dat je maar één slot hoeft te plaatsen en een codeslot met sleutel is handig als je jouw deur liever met een sleutel dan met een code opent of als je de code even vergeten bent. Ook heb je codesloten met deurkruk die de deur automatisch sluit en meteen vergrendelt, zo is het dus geen probleem als je de deur achter je vergeet dicht te doen. Wel werken alle codesloten op batterijvoeding, maar hier zal je gelukkig geen moeite en tijd aan hoeven besteden. Deze batterij-set gaat namelijk 100.000 bedieningen mee, waardoor je hem niet vaak hoeft te vervangen. Verder heb je codesloten met slam latch, wat een opbouw dagschoot is die het slot afsluit, zodra de deur dichtvalt. Op deze manier kan een slot afgesloten worden zonder de code opnieuw in te voeren of de hendel te draaien.

 Heb je veel verkeer die door de deur of de poort moeten? Dan is een zwaar codeslot hier zeer goed geschikt voor. Dit slot is namelijk speciaal gemaakt voor high traffic. Er zijn ook codesloten voor buitendeuren die weerbestendig zijn. Zo zijn deze sloten getest met een 10.00 uur zoutwater spray test, waardoor ze zeewaterbestendig zijn. Daarnaast beschikken veel codesloten over een ‘free access’ mogelijkheid, wat betekent dat iedereen zonder code naar binnen en buiten kan voor een bepaalde tijdsduur die jij ingesteld hebt. Ideaal dus als er op een bepaald tijdstip bijvoorbeeld mensen binnen moeten komen die toegang tot de ruimte mogen hebben en waarmee je liever de code niet deelt. Ben je de code vergeten of heb je deze niet juist ingesteld, dan is dat ook geen probleem. Alle codesloten kan je namelijk herprogrammeren en bovendien zijn de codes van de codesloten met Easycode (schakelaar-systeem) gemakkelijk te wijzigen. Beveilig daarom nu jouw privé ruimte of terrein met een codeslot!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *