20 januari 2022

Een persoonlijk alarm voor ouderen

2 min read

Persoonlijke alarmen zijn kleine draagbare hangers of horloges die een oudere persoon kan gebruiken om hulp te krijgen als ze vallen, verdwalen, zich onwel voelen of hulp nodig hebben voor een ander probleem. In hun eenvoudigste vorm hebben persoonlijke alarmen voor ouderen meestal een grote, duidelijke knop voor alarm die op elk moment van de dag of nacht kan worden ingedrukt. Als je op de knop drukt, wordt er alarm geslagen om mensen die in hetzelfde huis wonen te waarschuwen of kan het de drager rechtstreeks verbinden met een 24/7 bewakingsteam dat is opgeleid om erachter te komen wat er mis is en hulp te regelen. Die kan contact opnemen met een vooraf afgesproken familielid of buurman om ervoor te zorgen dat alles in orde is, of, indien nodig, een ambulance bellen.

Waarom kiezen voor een persoonlijk alarm?

Een ouderen knop voor alarm kan een eerste stap zijn in het ondersteunen van je familielid om onafhankelijk en veilig thuis te blijven. Als je tijdens de huidige pandemie je ouders of grootouders niet vaak of helemaal niet kunt bezoeken, dan kan een persoonlijk alarm een goede optie zijn om te overwegen, om ze veilig te houden en je op dit moment gerust te stellen. De apparaten zijn ontworpen om eenvoudig in te stellen, met eenvoudige en duidelijke instructies en een klantenserviceteam bij de hand om te helpen.

Hoe werkt de alarmknop voor ouderen?

De alarmknop voor ouderen kan online worden besteld, die krijg je vervolgens dan via de post verstuurd. Wanneer je deze binnen krijgt is die al helemaal ingesteld en gelijk gebruiksklaar. Door de alarmknop in te drukken krijg je een spreek-luisterverbinding met de centralist van de meldkamer. Er zijn bepaalde protocollen die de meldkamer moet volgen en pas wanneer er uitkomt dat er iets aan de hand is wordt er contact opgenomen met de persoon die is opgegeven, zodat je naar de juiste locatie kan. Als de meldkamer de eerste persoon op de contactlijst niet kan bereiken, dan proberen ze de volgende persoon en zo verder tot ze iemand hebben kunnen bereiken. 

Voor welke doeleinden kan de alarmknop worden gebruikt?

De alarmknop is voor meerdere doeleinden te gebruiken

De alarmknop kan je ook voor andere doeleinden gebruiken, er zit namelijk een GPS systeem in en de alarmknop werkt ook op afstand. Door het GPS systeem kan je de alarmknop ook gebruiken voor:

  • In je eigen bagage
  • In je boot, auto, scooter of motor
  • In de jas van je kind of kleinkinderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *